Rangers verplettert Dundee en verlengt Celtic’s titelachtervolging

Estimated read time 3 min read

Manager Philippe Clement onthulde dat hij “erg boos” was in de rust, voordat zijn ploeg vier doelpunten maakte voor een uiteindelijk comfortabele overwinning.

De bezoekers sloegen twee keer toe in twee minuten in de eerste helft via verdedigers Jordan McGhee en Antonio Portales en dreigden voor het eerst sinds 2001 te winnen op Ibrox.

Ross McCausland’s teen-poke vlak voor rust verlichtte echter de druk op de gastheren, voordat Cyriel Dessers Rangers zes minuten na de hervatting op gelijke hoogte knikte.

Het was Todd Cantwell die Rangers Voetbalshirts op voorsprong zette toen zijn voorzet binnenvloog, en Scott Wright zorgde voor de drie punten met een late verdubbeling.

Clement vertelde BBC Scotland: “Ik was boos omdat ze zichzelf niet beloonden. Ik was erg boos. We hadden goede bedoelingen met de bal en niet genoeg zonder. We moeten opstaan en meer laten zien.

“We speelden goed aanvallend, agressief voetbal in de tweede helft. Het is een grote les om daaruit te trekken en daar de komende 10 dagen aan te blijven werken. We moeten volgend seizoen consistenter zijn, die agressie moet er altijd zijn, niet alleen als ik boos ben.”

Rangers staat drie punten achter op Goedkope Celtic Voetbalshirts, dat woensdag naar Kilmarnock gaat en nog één punt nodig heeft om de titel te pakken.

Dundee, ondertussen, zal zesde eindigen omdat hun zoektocht naar Europees voetbal een fatale klap heeft gekregen.

Na het verlies van de Old Firm in het weekend, waardoor Celtic zo goed als kampioen werd, werd er misschien een vlak en neerslachtig publiek verwacht, maar er werd ook meer professionaliteit verwacht van de spelers van Rangers.

In plaats daarvan bleef het thuispubliek gefrustreerd achter in de eerste helft, toen het getuige was van nukkig spel van Fabio Silva en Cantwell en onzeker verdedigen.

Rangers verplettert Dundee en verlengt Celtic’s titelachtervolging

Voetbalshirt Sale

Er waren flitsen van fatsoenlijk spel van de gastheren. Ridvan Yilmaz werd gered door Jon McCracken, Mohamed Diamonde zag een schot naast gaan en McCausland zag een schot gered worden toen hij één op één stond.

Desondanks was het publiek stil en verstomde toen Dundee op voorsprong kwam, toen de lage bal van Owen Dodgson bij de achterste paal werd begraven door McGhee.

Er was nauwelijks tijd voor boegeroep voordat de bezoekers hun voorsprong vergrootten. Dodgson was opnieuw de aangever en zette laag voor, waarna Portales de bal in de benedenhoek schoot.

Rangers wist snel te ontnuchteren, toen McCausland het strafschopgebied binnendrong en door de benen van McCracken stiftte om de spanning bij rust te verminderen.

Het hoongelach was oorverdovend na rust, maar Rangers kinder voetbalshirts reageerde goed. Cantwell, die er in de tweede helft heel anders uitzag, krulde een heerlijke voorzet naar binnen en Dessers kopte de bal tegen de grond die in de bovenhoek stuiterde.

Cantwell maakte de comeback zelf af door een voorzet over McCracken heen te tikken en bij de achterste paal binnen te werken. Zijn badge-kussende viering suggereerde dat hij het meende.

Rangers voerde de druk op en het vertrouwen van Dundee slonk snel. Uiteindelijk zorgde Wright voor de overwinning toen Kieran Dowell een losse bal oppikte en naar de achterste paal voorzette, waarna de invaller de bal in het net schoof.

Het zou uiteindelijk meer dan comfortabel zijn. De bezoekers verslapten en lieten zichzelf open, waardoor McCausland op links Wright kon vinden en de voormalige vleugelspeler van Dundee naar binnen huppelde om zijn tweede en de vijfde van Rangers te scoren.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours