Irankunda želi vpoklic v Avstralijo, a ne izključuje prestopa

Estimated read time 3 min read

MELBOURNE, Avstralija – Čudežni deček Bayerna iz Münchna Nestory Irankunda ni izključil možnosti, da bi iz Avstralije prestopil v Burundi ali Tanzanijo na višji mednarodni ravni.

Osemnajstletni Irankunda se bo med letošnjo sezono iz kluba A-League Adelaide United preselil k Bayernu, Real Madrid Otroška Nogometni dresi potem ko je novembra lani z bavarskimi velikani podpisal „dolgoročno pogodbo”.

ADVERTISEMENT
Najstnik, ki je pred tem služil kot igralec na treningu med prijateljsko tekmo Avstralije z Ekvadorjem marca 2023, je v sezoni 2023-24 v moški A-ligi z ekipo Adelaide dosegel osem golov in šest asistenc.

Vendar pa še vedno ni bil pokrit na višji ravni in je bil opazno odsoten v avstralski ekipi za aprilsko prvenstvo AFC do 23 let – šef Olyroo Tony Vidmar je dejal, da je za njegovo odsotnostjo „večja slika” – kar je povzročilo ugibanja o njegovi mednarodni prihodnosti.

Irankunda lahko zastopa Tanzanijo, saj se je rodil v begunskem taborišču v tej državi, Burundi pa lahko zastopa prek svojih staršev.

Nogometni Dresi Prodajo

Irankunda želi vpoklic v Avstralijo, a ne izključuje prestopa

„Za zdaj še nisem preveč prepričan, kako se bodo stvari odvijale,” je v petek dejal Irankunda. „Za zdaj nisem bil vpoklican v nekaj reprezentanc. Še vedno razmišljam o tem, kaj bi Bayern Munich Nogometne majice po meri rad počel v prihodnosti na nacionalni ravni. Tako da bomo videli.

„Še vedno sem vpoklican tudi za Tanzanijo in Burundi. Seveda pa so moje sanje igrati za Socceroos in če se bo priložnost spet ponudila, potem upam, da bo prišla kmalu in jo bom izkoristil.”

Na vprašanje, ali to pomeni, da bo razmislil o zamenjavi pravice, če se razmere ne bodo spremenile, je Irankunda odgovoril: „Seveda.”

Avstralija, ki se je že uvrstila v naslednjo fazo azijskih kvalifikacij, se bo junija v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pomerila z Bangladešem in Palestino, trener Graham Arnold pa bo predvidoma naslednji teden imenoval svojo ekipo.

Čeprav sestava te enote še ni potrjena, so viri ESPN povedali, da Irankunda ostaja na radarju trenerja, ki bo skušal združiti mladost z lovom na rezultate, ki bodo Južni Koreji Real Madrid Nogometne majice po meri pomagali na lestvici FIFA.

Irankunda je z mediji govoril po odličnem 20-minutnem nastopu s klopi ekipe A-League All Stars, ki je na postsezonski ekshibicijski tekmi na stadionu Marvel premagala zelo mlado ekipo Newcastle United z 8:0.

Najstnik je po vstopu v igro prispeval asistenco, Arnold pa ga je spremljal s tribun.

„Mislim, da sem ljudem na tekmi pokazal, kaj zmorem,” je dejal Irankunda. „Upam, da je to videl tudi Arnie. Če ne, potem ne morem povedati veliko.”

Vodja Newcastla Eddie Howe je na novinarski konferenci po tekmi povedal, da ga je Irankundina predstava pritegnila.

„Mislim, da je bil res impresiven,” je dejal Howe. „Pred tekmo sem bil seznanjen z njim in vem, da je odšel v Bayern. Vsekakor mu želim vse dobro na tej poti, saj je to neverjeten nogometni klub, v katerega se lahko preseli. To je velik korak, vendar je danes pokazal, da ima določene kvalitete.

„Mislim, da naši branilci ne bodo preveč zadovoljni, da so ga videli v tej fazi, ko so utrujeni, on pa je svež, to je bil za nas neroden konec tekme.”

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours